Praktijklijn
026 - 4438777

Voorbereiding

Je hebt vast wel eens nagedacht over je bevalling. Je hebt veel keuzes rondom het proces van bevallen.

Denk bijvoorbeeld aan de sfeer waarin je wilt bevallen, hoe wil je de start met je kind doormaken, hoe wil je dat je partner betrokken is bij de bevalling. Waar wil je bevallen?

Je verwachtingen en gedachten hierover kun je gerust met je verloskundige bespreken. We vinden het prettig te horen of je bepaalde wensen hebt, zodat we hier op kunnen inspelen. Op het spreekuur maken we hier graag tijd voor, iedere bevalling is tenslotte uniek.

Ook kun je gebruik maken van een geboorteplan. Dit is een document waarin jij en eventueel je partner, je verwachtingen, ideeën en wensen ten aanzien van de bevalling in het kort beschrijven.

Je kunt ook gebruik maken van ons geboorteplan. Via download geboorteplan kun je ons voorbeeld vinden. Je kunt er ook altijd naar vragen tijdens het spreekuur. Een ander voorbeeld vind je op de site http://deverloskundige.nl/bevalling/tekstpagina/30/geboorteplan/.

Op de site van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen vind je de folders:

Deze cliëntenfolders zijn in 12 talen te downloaden o.a. Arabisch, Duits, Engels, Frans en Mandarijn

Veel informatie en een praktische en mentale voorbereiding vind je ook op www.alsbevallenspannendis.com waar je gratis in kunt bladeren en downloaden of Twitter @Verlosk_Coach, geschreven door een ervaren verloskundige.