Praktijkovername door Marijke en Eline!

12 sep 2024

Een aantal van jullie weet inmiddels wel dat ik al een tijdje in gesprek ben met Marijke Broeksma en Eline van Dijk over de overname van mijn verloskundigenpraktijk. Halverwege juni hebben wij afgesproken dat dit echt gaat gebeuren. De komende tijd wordt het nodige in gang gezet om de overname vorm te geven. Als overgangsdatum is 1 november 2024 afgesproken. Eerst was het de bedoeling om per 1 januari 2025 de praktijk over te geven maar die datum is om de volgende reden vervroegd.
Afgelopen juli heb ik mijn werkzaamheden als verloskundige plotseling neer moeten leggen. Geen diensten, geen visites en geen spreekuren meer. Het was collega’s en een aantal cliënten opgevallen dat ik ander gedrag vertoonde; onderzoek op de afdeling neurologie van Rijnstate Ziekenhuis leerde dat ik voor de tweede keer een herseninfarct had gehad. Het eerste infarct heeft begin 2023 plaatsgevonden. Van het laatste infarct heb ik zelf totaal niets meegekregen. Ik voel mij prima en dat maakt het best moeilijk om thuis te zitten en om aan de zijlijn dingen te doen voor de praktijk. Maar het is onvermijdelijk. Dat is ook de reden dat jullie mij sinds half juli bijna nauwelijks meer gezien hebben.

Op 22 augustus heb ik nog wel een aantal cliënten ontmoet bij een voorlichtingsbijeenkomst van de praktijk.
Marijke en Eline hebben mijn afwezigheid voorbeeldig ingevuld en daarbij hebben zij, waar nodig, een beroep kunnen doen op een aantal collega-praktijken en op een paar nieuwe waarnemers: Maartje Arends en Vera Rietman. Op 5 september is Joyce Boekhorst als waarneemster de gelederen komen versterken.
Het kan zijn dat ik jullie nog tegenkom op de praktijk in Velp. Ik ga daar aan de slag met het voorbereiden van de overdracht aan Marijke en Eline. Wie weet zie ik jullie daar nog en is er tijd voor een praatje.

Met vriendelijke groet,
Jeanine van der Ven

Terug naar overzicht